• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Jorrit Stroosma

  Volgens mij moet het belangrijkste punt zijn in dit actieplan dat er een data standaard komt zodat je zonder al teveel moeite gegevens kunt uitwisselen tussen epd’s en ook makkelijker kunt overstappen naar een ander epd. Dan komt de focus van de epd bouwer meer op dienstverlening te liggen, want nu heeft elk epd zijn eigen data “standaard” en als het al lukt om dat over te zetten naar de data “standaard” van je nieuwe epd kost dat veel tijd en vooral geld.

 2. Hans ter Brake

  Verplicht minimale set courante gegevensdiensten voor alle zorgaanbieders. Hierdoor weten mensen, professionals en zorgpartners waar ze op kunnen rekenen en vertrouwen. Gecertificeerd, open en gestandaardiseerd/gestructureerd.

  Zo’n ‘stekkerdoos aan de buitenkant van elke organisatie’, werkt prima in het MedMij Afsprakenstelsel. Alleen de vrijheid en de beperkte doelstellingen moeten er vanaf.
  De binnenkant is eigen verantwoordelijkheid van de betreffende organisatie.

 3. Jaap van den Heuvel

  Zeer vermoedelijk komt de minister tot niets in de EPD markt. Dezelfde marges worden overigens ook gemaakt op medicijnen en technologie in de zorg. Dus daar ook graag meteen “ingrijpen”. En als er dan al “teveel” winst wordt gemaakt, waar blijven dan al die nieuwe gretige toetreders tot de EPD markt? Het zijn dus praatjes voor de bühne die niet getuigen van inzicht in hoe markten werken. Triest dieptepunt van dat gebrek aan inzicht is wel de invoering van marktwerking in de zorg. Achteraf jammer dat dit volledig gefrustreerd en mislukt is, met zulke mooie winstpercentages in het verschiet.