• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Dick Nieuwpoort

  Mw. Liefhebber heeft m.i. gelijk, maar het zou evenwel een goede zaak zijn als zzp’ers in de zorg – van verpleger t/m psychiater op enigerlei wijze – ook verplicht zouden worden geregeld mee te draaien in piket- en weekenddiensten. M.i. ook hun maatschappelijke en professionele verantwoordelijkheid.

  • Peter Koopman

   NB “Verpleger” is sinds 1977 geen passende aanduiding. Inhuren van PNIL ( incl zzp ) kan in principe op alle uren van het etmaal ( daar is wel een passende prijs aan verbonden ). De tekorten in de Zorgsector aan “professioneel bekwamen” is sinds jaren groeiend. Er zijn twee wegen naar oplossing: 1. Capaciteit van Zorgsector aanpassen aan huidige beschikbare haalbaarheid ( door langdurende wachtlijsten, afbouwen van bedden, groeibeperkende budgetten en niet passende lonen en niet repareren van loon/pensioenkloof, beperken van opleidingscapaciteit enz.) of fors budget toevoegen ( wegwerken van budgettaire achterstand en capaciteit, CAO fors verbeteren, hogere maatschappelijke status in overheidsbeleid van deze professionals bevorderen enz.). Zorgsector wordt in huidig overheidsbeleid als noodzakelijke “onkostenpost” en geen opbrengst sector gezien.

  • Olaf Wijman

   Duidelijk geen idee van hoe het in de zorg werkt!

 2. Olaf Wijman

  CDA-Kamerlid Joba van den Berg is bij uitstek een van die mensen die 0 toegevoegde waarde heeft! Beetje erg dom zou Maxima zeggen denk ik. Zou beter op haar plaats zijn bij de VVD (al jaren goed in het afbreken van de zorg, nu ook met toenemende hulp van D66).