• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. hans.niendieker@ivido.nl

  Wat een waardeloos artikel. Dit draagt niets bij aan de continuïteit van dit ziekenhuis wat aantoonbaar goede zorg levert ondanks dat het al jaren door zorgverzekeraars de laagste tarieven krijgt van Nederland. Als we drama’s zoals in Amsterdam en Lelystad willen voorkomen dan moeten we ophouden met deze stemmingmakerij. Bovendien is dit ziekenhuis ook nog eens zeer innovatief en sterk bezig met JZOJP ondanks de minimale middelen. Dit lijkt bewust sturen op een faillissement.

 2. Arne van Oranje

  Deze reactie van Menzis is geheel in lijn met het beleid uitgezet door de NZa om tegen 2030 maar de helft van het aantal ziekenhuizen te hebben als in 2015.
  Als je als zorgaanbieder niet buigt naar de wil van de overheid en de zorgverzekeraars zullen ze je laten barsten.

 3. Joeri Veen

  In ons contact met de journalist hebben we laten weten in gesprek te zijn met alle betrokken partijen. Als zorgverzekeraar is voor ons het belangrijkste uitgangspunt goede zorg, toegankelijk en dichtbij te organiseren voor iedereen. Met de stijgende en veranderende zorgvraag vinden we het een goed signaal dat ziekenhuizen naar zichzelf en de toekomst kijken. We zijn er ook een voorstander van om, waar dat kan, dit samen met zorgpartners uit de regio te doen. We staan altijd in nauw contact met de ziekenhuizen in onze kernregio’s. Als de noodzaak daartoe zich aandient, neemt Menzis actie waarbij het belang van de Zoetermeerders voorop staat. De kop van het artikel en de tekst is de interpretatie van de journalist en geeft niet het standpunt van Menzis weer. We zijn blij dat de schrijver van het artikel de quotes van Menzis heeft gecorrigeerd.