• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. R. Huisman

    Interessant dat gesproken wordt over de ziekenhuiszorg Noord- en Midden-Limburg, waarbij voorbij gegaan wordt aan het St. Jansgasthuis (SJG) in Weert , die ook een substantieel deel van Midden-Limburg bedient. Het SJG zoekt partnerships met de regio Eindhoven, werkt op diverse gebieden samen met MMC en breidt dat nog uit. Deze fusies en samenwerkingen zullen de kwaliteit van zorg verbeteren, maar geven ook aan dat de zorg in Midden-Limburg danig is versnipperd. Biedt daarentegen ook weer kansen. Een gezonde concurrentiestrijd tussen LZR en SJG om de patient in Midden-Limburg te winnen. Patient krijgt hiermee meer keuzemogelijkheden.

  2. paul baks

    het gaat de goede kant op: steeds meer (potentiële) fusiepartners komen tot de conclusie dat samenwerken beter is dan fuseren. Heel recent kwam ook de Reinier Haga Groep tot die conclusie. De betreffende leden van de RvT’s en RvB’s verdienen lof t.a.v. hun nieuwe inzichten. de vraag is: wie volgt. Iedereen heeft wel zorgorganisaties op het netvlies waarvan duidelijk is dat de fusie niet heeft gebracht wat men vooraf had verwacht. De stap maken naar defuseren is een uitdaging, maar wordt zorginhoudelijk, financieel en organisatorisch beloond. En het belangrijkste: meestal worden de patiënten er beter van. Ook in Limburg.