• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Bram de Wit

    Vrijwel alle waarnemers werken verspreid over meerdere praktijken op vaste uurbasis. Als nep-zzp’er om minder belasting te betalen. De kwaliteit van zorg is laag omdat door deze constructie patiënten op elke fte dokter 2,5 dokters zien. Dat genereert fouten aan de lopende band. Ze doen te weinig ervaring op in een vaste populatie. Ze hebben minder goed contact met de andere hulpverleners in een praktijk omdat dat er verdeeld over meerdere praktijken veel te veel zijn. Dat de LHV kwaliteitsverlies ontkent en zelfs omdraait laat zien dat geweten en evidence based wetenschap ingeruild worden voor belastingvoordeel. Vanuit een vast dienstverband kunnen dokters uren op- en afschalen. Ze werken altijd embedded. En natuurlijk is er altijd een gezagsverhouding. Dat is inherent aan de zorg. Patiënten komen jaren in een praktijk met complexe problematiek. Alsof je daar zonder overleg mee aan de slag kan gaan. Dat gebeurt ook niet.
    Jammer dat “mijn” LHV zo doorzichtig opportunistisch gewetenloos naar buiten treedt! Minister houd voet bij stuk! De zorg gaat ten onder aan money driven schijn ZZP-ers die de kwaliteit van zorg als geheel ondermijnen en de solidariteit met vaste krachten overboord gooien.