• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Tja, als je als zorgaanbieder maar groot genoeg bent gaan veel zorgverzekeraars wel weer met je praten en overstag.
    We zagen hetzelfde gebeuren vorig jaar bij Parnassia (GGZ). Die dreigde niet alleen met een opnamestop maar zelfs met het stoppen van al lopende zorg vanwege een te krap omzetplafond. Wettelijke mag je als zorgverlener lopende zorg niet stoppen, wat heel begrijpelijk is, dus eigenlijk had Parnassia toen juridisch aangepakt moeten worden door de zorgverzekeraars en de IGJ. Niks meer over gehoord sinds dien, zal wel in de minne geschikt zijn tussen lands grootste GGZ aanbieder Parnassia en de zorgverzekeraars.
    Dit is rechtsongelijkheid want middel en kleine zorgaanbieders hebben deze macht niet. Niet vreemd dan dat veel middel en kleine zorgaanbieders er voor kiezen om ongecontracteerd zorg te leveren in de zvw. Je hebt misschien wat minder omzet maar je hoeft tenminste niet jaar op jaar geld terug te betalen aan zorgverzekeraars of helemaal aan de lijn te lopen van de zorgverzekeraars.
    En je hebt de vrijheid om zoveel cliënten te helpen om hun leven weer op de rails te krijgen als je wilt en dat mogen we wel positief noemen voor de maatschappij.