• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Hans Buijing

    Ja u leest het goed: de grootste VVT instellingen, zij leunen op de Wlz-financiering en accepteren de lage tarieven van de zorgverzekeraars op de wijkverpleging. Ruim gecompenseerd via de zorgkantoren en bij de zorgverzekeraars die aanbieders met meer dan 10 miljoen omzet op de Zvw als vrienden behandelen: altijd al hogere tarieven en ook ruime compensatie. Maar je zou maar een middelgrote of kleine aanbieder zijn (meer dan 50% van de anbieders), dan is het nog steeds overleven. Lage tarieven regulier, geen afwenteling van kosten op de Wlz en onder de 1 miljoen omzet geen compensatie op continuiteit. Dus ook hier: de rijken worden rijker, de armen ….
    Het zou fijn zijn als de dames en heren onderzoekers eens de blik zouden werpen op de grootste groep aanbieders in plaats van alleen de top in omvang. En dan pas conclusies trekken over de VVT sector!