• This field is hidden when viewing the form

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Jorrit Stroosma

    Gaat Menzis dan ook de portemonnee trekken, want met een te lage vergoeding, een knellend en onrealistisch omzetplafond, te weinig bedden bij de GGZ crisisdienst, moeilijke aanmelding bij de GGZ crisisdienst voor kleine instellingen is het behandelen van deze categorie cliënten moeilijk ambulant te behandelen.
    En waar blijven de andere zorgverzekeraars want de GGZ kan alleen maar beter gaan functioneren als er eenzijdig beleid is en niet als je veel Menzis klanten hebt dit beleid, heb je veel VGZ klanten dan dat beleid. Hier zou de Rijksoverheid de regie moeten nemen maar die laat al minstens 15 jaar de GGZ, en de zorg in z’n geheel, over aan de grillen van de zorgverzekeraars.
    Op zich is het een goed streven van Menzis dit beleid te willen voeren, alleen hebben ze zelf de afgelopen 15 jaar de gehele GGZ om zeep geholpen door op de stoel van de behandelaar te gaan zitten en te lage vergoedingen en zijn de bedden wegbezuinigd. En nu willen ze alles weer terug zoals het was voor de grote “ombuigingen” maar wel binnen het bestaande budget. Dat kan niet en daar is structureel 1 miljard euro meer nodig in de GGZ.
    Als de vergoedingen >90% worden en de omzetplafonds verdwijnen kunnen we gaan proberen om dit probleem op te gaan lossen en dan hopelijk tegen 2030 hebben we de boel weer op de rails.