• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 6

 1. Arne van Oranje

  “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt” bij de conclusies in dit onderzoek. En waar is het onderzoek om zelf in te kunnen zien?!
  .
  Wat mij het meest interesseert is hoe onze zorg zich verhoud met ons omringende landen zoals België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. Ik hoor namelijk zeer positieve berichten van mensen over zorg daar.
  Wat voor mij echt in het oog springt is het bedroevend aantal IC bedden in Nederland tijdens de eerste coronagolf waar Duitsland capaciteit over had om zelfs patiënten uit andere landen te kunnen opvangen zoals uit Nederland, zeer beschamend.
  Veel zuidelijker en oostelijke Europese landen hebben gewoon niet zoveel geld als ons om uit te geven aan zorg, wat erg is maar wel de realiteit.
  .
  Maar de PR afdeling van VGZ heeft zijn target weer gehaald voor dit jaar zullen we maar zeggen.

 2. Koos Dirkse

  Hoeveel veren nog in de r… van beleidsvoerders?! De zorg is één van de beste (te danken aan de zorgverleners), het zorgstelsel is één van de duurste ter wereld (met dank aan het beleid)!!!
  Hou toch op met dit kiezersbedrog!

 3. Ger Haan

  Het geschetste beeld snijdt zeker hout. Het is alleen vreemd dat Ab Klink zo nadrukkelijk als opdrachtgever zijn eigen vlees betaald laat keuren. Hij was toentertijd minister van WVC en nu vanuit VGZ de motor achter de voorliggende experimenten. Hoezo onafhankelijk onderzoek?Argumentenfabriek: met welk argument heb je dit onderzoek gedaan voor deze subjectieve opdrachtgever?

 4. Ger Haan

  Het geschetste beeld snijdt zeker hout. Alleen was toentertijd Ab Klink minister van WVC en is hij nu vanuit VGZ de motor achter de voorliggende experimenten. Hoezo onafhankelijk onderzoek?Argumentenfabriek: met welk argument heb je dit onderzoek gedaan voor deze subjectieve opdrachtgever?

 5. Robert Kreis

  Het is bijzonder hoe een zorgverzekeraar indirekt zichzelf de hemel in prijst. Dat terwijl juist met deze zorgverzekeraar in den lande de grootste problemen bestaan. Regionale ziekenhuizen lijden onder uitgeknepen tarieven. Op basis van ‘gevoerde gesprekken’ stelt Klink dat 30% van onze zorg zinloos is en nu plotseling behoort Nederland ook nog tot de landen met een al zuinige curatieve zorg. We hebben mede dankzij de verzekeraars een stelsel waarbij zorgpersoneel 40% van de tijd besteed aan bureaucratie. De capaciteit van ons zorgsysteem behoort tot de laagste van Europa. Voor de opvang van Coronapatienten en de de logistieke capaciteit van laboratoria moet uitgeweken worden naar de omringende landen. Ik adviseer de Argumenten Fabriek te schrappen als een betrouwbaar en onafhankelijk adviesbureau.

 6. buskense

  Is dat gelukt? wordt schijnbaar retorisch gevraagd. Hier bedriegt de schijn, want je kunt vaststellen dat de zorg in Nederland op grond van dezelfde parameters ook voor de invoer van de zvw al uitstekend presteerde. Het is eerder ondanks dan dankzij, maar vooral dankzij de enorme inzet van alle zorgverleners en zorginstellingen dat onze zorg op een hoog peil is gebleven. Heeft de Argumentenfabriek haar geschiedenisles wel gevolgd?