• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Binjamin Heyl

  Het is inderdaad onethisch, maar het is meer dan veertg jaar geleden dat verplegenden en verzorgenden de straat op renden en smeekten om meer personeel aan bed (1977). Kregen wij meer handen aan bed? NEE!. Wat heeft verplegenden en verzorgenden in opstand ons gebracht? Wat riep mevrouw Kaljouw (toenmalig voorzitter NV&VN) ook al weer in haar kerstboodschap? Juist ja, wij, verpleegkundigen en verzorgenden weten wat goed is voor ons beroep en voor de centraal staande bewoners, clienten, patienten. Nederland zal weten dat wij er zijn, wij zijn met velen. Nederland zal weten dat wij er zijn. We zien de huidige situatie: de vakbonden en beroepsverenigingen van verpleegkundigen weigeren om met elkaar samen te werken en een strategie te ontwikkelen die er eindelijk toe leidt dat (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden hun beroep op professionele wijze kunnenn uitoefenen. Dat er eindelijk eens en einde komt dat (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden alsook mantelzorgers voor morele dilemma’s geplaastst worden die niet in hun schoenen thuis horen. Mede dankzij de vakbonden en beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden is het ziekteverzuim zo hoog en de uitstroom eveneens. Ze moeten zich rot schamen en zichzelf eens afvragen wat zij zelf onder ethisch handelen verstaan.

 2. c.blankers1@kpnplanet.nl

  En wat doen we met al die mensen die hier heen komen en een status hebben gekregen? Ze zwerven hier rond met een uitkering van winkel tot winkel met vreemde kleren aan. Die komen nooit aan het werk ook niet in de zorg. Stichting Maitrie kan zich beter focussen op de vluchtelingen die hier gekomen zijn voor een beter bestaan maar moeten nu ook gaan bijdragen aan dit land. Het is geen LUILEKKERLAND!! Taten ze dat goed begrijpen. Het wordt tijd om de roer om te gooien en die mensen aan het werk te zetten. Haal geen andere mensen uit hun land. Daar zijn ze ook hard nodig.

  • Medischebibliotheek@mchaaglanden.nl

   Eens. Begin met statushouders zo snel mogelijk aan het werk te krijgen in de zorg.

 3. J Vandenberg

  Tegenwoordig vinden we alles raar en gewoon tegelijk. We worden overrompeld met transgender issues en dat is gewoon. Gastarbeiders van verweg is niet de oplossing. Ook niet voor nood.
  Als de politiek 10% doet wat er vanaf 2020 beloofd wordt/is dan moet het wel goed komen met onze verpleegkundigen.
  De verse Cao is opnieuw meer van het slappe zelfde.
  Haal de verpleegkundigen er uit en je kunt het goed regelen.

  We praten over verpleegkundigen die onderzoek moeten doen als ze net van school zijn en dat is heel gewoon. Terwijl patientenzorg nog echt geleerd moet worden.
  Primair proces is zorg verlenen.
  De verse verpleegkundige schoolverlater wil graag partime starten. Dat lijkt ook normaal. Een paar jaar fulltime werken is vermoeiend. Ook dat lijkt heel normaal.
  Beste verpleegkundigen, praat wat minder en sta eens voor je vak. Kom in verweer en wees professioneel. Dat is veel leuker dan klagen. Wees achterban bij de bond.
  Beste onderwijs mannekes, herzie de HBO-V svp want die sluit onderwijskundig niet aan op de werkzaamheden van de dagelijkse realiteit.

  Beste vakbond, zorg er nu eens voor dat jullie focussen op NU’91. Die is opgericht voor zorgmedewerkers en heeft veel te weinig leden.
  Nu’91, wees eens wat actiever in het werven van verpleegkundigen. Zorg dat 80% lid wordt. Dan kan de groep zich eens hard maken.
  Maar eens zien