• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. HHor

    Ziekenhuizen krijgen hun “Corona-zorg” en hun extra gemaakte kosten vergoed. Daarnaast hebben ze afspraken gemaakt. Corona is een bedrijfsrisico voor ziekenhuizen. Hier hadden ze betere reserves voor kunnen aanleggen. Hebben veel ziekenhuizen niet gedaan. Daarnaast is het een onjuiste bedrijfsbeslissing om in tijden van “Corona-recessie“, zoals de huidige, extra te lenen en investeringen te doen in allerlei leuke zaakjes die ze innovatie, digitalisering noemen. De heer Jongen moet zijn verantwoordelijkheid niet tellens verschuiven naar andere partijen. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn ziekenhuis-organisatie. Hij en zijn team hebben afspraken gemaakt. Daarnaast kunnen ziekenhuizen nog bezuinigen door de afspraken met de MSB’s open te breken en lager bij te stellen. Marktwerking (concurrentie) is dit jaar niet aan de orde, dus hoeven specialisten ook geen marktconform inkomen te genieten.

  2. HHor

    Ziekenhuizen krijgen hun “Corona-zorg” en hun extra gemaakte kosten vergoed. Daarnaast hebben ze afspraken gemaakt. Corona is een bedrijfsrisico voor ziekenhuizen. Hier hadden ze betere reserves voor kunnen aanleggen. Hebben veel ziekenhuizen niet gedaan. Daarnaast is het een onjuiste bedrijfsbeslissing om in tijden van “Corona-recessie“, zoals de huidige, extra te lenen en investeringen te doen in allerlei leuke zaakjes die ze innovatie, digitalisering noemen. De heer Jongen moet zijn verantwoordelijkheid niet tellens verschuiven naar andere partijen. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn ziekenhuis-organisatie. Hij en zijn team hebben afspraken gemaakt. Daarnaast kunnen ziekenhuizen nog bezuinigen door de afspraken met de MSB’s open te breken en lager bij te stellen.