Beste bezoeker,

wegens onderhoud aan het systeem is het vandaag 04-12-2023 van 19.25 t/m 19.55
niet mogelijk om in te loggen of een abonnement aan te maken.

Excuses voor de overlast.

  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Lijkt mij een prima reactie van oa de voorzitter van de branche ziekenhuizen: een overeenkomst met VWS sluiten zonder eerst over de kaders praten, heeft weinig zin. Het kabinet begon met te stellen: voortaan jaarlijks 1,5 % struktureel bezuinigen.
    Melkert wil oa de CAO verbeteren. En hij heeft gelijk! Vergelijk CAO Rijksambtenaren en diverse CAO’s in de publieke sector ( 9,5 en 10 % ) en marktsectoren in 2022; deze ook nog flink gestegen, dus de achterstand met de zorgprofessionals is dus ook nog gegroeid en de huidige inflatie is nog niet gecompenseerd! Eerst de structurele onderhonorering van verzorgenden IG en verpleegkundigen ( peil begin 2021: 6 tot 9 % SER rapport ) repareren, dan nog indexeren. De huidige grote politieke partijen in deze regering zetten zich wel in voor applaus en erkenning van roeping ( overtreffende trap van zinvol werk ), maar de kostbare pseudo marktwerking in de zorgsector ( geen echte publieke sector zoals onderwijs ) moet bezuinigen: voor een dubbeltje op de eerste rang door structurele onderhonorering van verpleegkundigen en verzorgenden IG.

  2. ingrid dijk

    Helemaal eens met dhr Koopman. Niet te vergeten dat er steeds meer personeelstekort is. Om het beroep aantrekkelijk te maken moeten er meer mensen én meer geld bij. Daarnaast is de ORT volledig uitgeknepen. Waarom kiezen voor een beroep met al die weekenden, feestdagen en nachtdiensten werken als er zo weinig tegenover staat? Geld is absoluut niet alles, maar wel onderdeel van het totaal plaatje. De hele marktwerking is te ver doorgevoerd. Zou wat mij betreft terug naar de staat moeten/mogen.