• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. HHor

    Te schandalig om dit van de voorzitter van de NVZ te moeten lezen. Ziekenhuizen hebben zelf gezorgd voor de puinhopen. Jaren lang hebben ze niet in personeel willen investeren, jaren lang hebben ze bewust de salarissen laag gehouden. Jaren lang is personeel gezien als kostenpost.
    Wel hebben ze kapitalen verspild aan het inhuren van dure Interimmers, dure wervings- & selectiebureaus, allerlei consultingbureaus, fusies en geldverspillende innovatietrajecten waar de patiënten niets aan hebben. Daarnaast moet elk ziekenhuis voor kapitalen verbouwd worden. Vervolgens gaat er kapitalen naar MSB’s en medisch specialisten. Als ziekenhuizen geld nodig hebben om personeel te behouden zullen ze eerst eens naar hun eigen bedrijfsvoering moeten kijken, dit op orde brengen en stoppen met de onnodige kapitaal verkwistingen. Kortom: regering, Tweede Kamer en politici geen extra geld naar de ziekenhuizen.

  2. wulf@mede-menszijn.nl

    Meer geld willen verdienen is naar andere branches kijken en je dan slachtoffer gaan voelen. Wordt er in de zorg te weinig verdient of in niet essentiële beroepen, in een food-truck, couchingbureautje, makelaar worden en bedrijfsleven teveel?! Ik vraag me af of je met meer geld voor de zorg uitputting en burn-outs voorkomt. Ik hoor zo vaak van verzorgenden/verplegenden dat ze het niet voor het geld doen.