• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Ron Sneep

    Tot mijn verbazing lees ik: “Om tot een nieuwe toekomstvisie voor de paramedische zorg te komen legt de NZa ten slotte de bal bij de zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen neer.” Die bal ligt er naar mijn mening al jaren. De essentie van de onwil bij zorgverzekeraars wordt verwoord in de zin: “….. en zorgverzekeraars juist de tarieven beperken om de betaalbaarheid te borgen”, aldus de NZa.
    Zo lang zorgverzekeraars het adagium “betaalbaarheid van de zorg” kunnen en mogen misbruiken om kwalitatief goede en juiste zorg op de juist plaats te blokkeren, is het NZA standpunt om de bal neer te leggen bij het overleg tussen aanbieders en verzekeraars een heilloze weg. Al jaren het adagium wat tot vandaag nooit iets heeft opgeleverd. Ingrijpen door de NZA in misbruiken van het begrip betaalbaarheid levert vermoedelijk veel meer kans van slagen op dan deze al jaren gehoorde loze kreet. Zorgverzekeraars behoren primair zorg te dragen voor kwalitatief verantwoorde én betaalbare zorg. Zolang zorgverzekeraars het eerste stelselmatig en straffeloos achterwege mogen laten, is dit NZa standpunt (wederom) gedoemd te mislukken.