• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. communicatie@demedischspecialist.nl

    Ik ben benieuwd of er ook verschillen zijn in kwaliteit van zorg in deze regio’s en hoe dit zich verhoudt tot het aantal dagen ziekenhuisopname. Dit zal een verrijking zijn om met elkaar de discussie te voeren over gepaste zorg.

    • Marga79

      Chronisch ZorgNet is een uniek landelijk dekkend kwaliteitsnetwerk van zorgprofessionals met een bewezen structuur. We richten ons op gespecialiseerde zorg aan mensen met chronische aandoeningen, waaronder perifeer arterieel vaatlijden (PAV) en COPD.

      Ons netwerk is ontstaan vanuit de behoefte aan gestructureerde, gespecialiseerde zorg voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals PAV. Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een aandoening, waarbij de slagaders in de benen vernauwd zijn. Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn of krampen tijdens het lopen, en in ernstige gevallen tot weefselverlies en amputaties. Het is een chronische aandoening, die een gespecialiseerde benadering vereist voor optimale behandeling en zorg.

      Chronisch ZorgNet is opgericht om deze gespecialiseerde zorg te bieden door middel van een netwerk van zorgverleners, getraind in evidence-based behandelprotocollen voor PAV en andere chronische aandoeningen. Ons netwerk omvat onder meer fysiotherapeuten, oefentherapeuten en diëtisten, die regionaal samenwerken met als doel een geïntegreerde benadering van zorg.

      Door ons te concentreren op gespecialiseerde training, continue educatie en samenwerking tussen zorgverleners, streven wij als Chronisch ZorgNet ernaar de kwaliteit van leven van mensen met chronische aandoeningen, waaronder COPD en PAV-patiënten, te verbeteren en de resultaten van de behandeling te optimaliseren. Dit kan onder meer inhouden dat patiënten beter worden begeleid bij het omgaan met hun aandoening, het verbeteren van hun fysieke conditie en het verminderen van symptomen zoals pijn en beperkte mobiliteit.

      Onze multidisciplinaire benaderingswijze verkleint regionale verschillen in COPD-zorg. Passende zorg op de juiste plek dus.

      We roepen dringend op om dit in te zetten.

      Hartelijke groet,

      Marga van Neerven
      Communicatiespecialist Chronisch ZorgNet

  2. Marga79

    Beste NZa en LAN,

    Graag de aandacht voor een deel van oplossingen waar in dit artikel voor opgeroepen wordt. Een deel van de zorgpartners is al georganiseerd en kan direct betrokken worden. Deze zijn eenvoudig te bereiken van het landelijke kwaliteitsnetwerk Chronisch ZorgNet.

    Chronisch ZorgNet is opgericht om gespecialiseerde zorg te bieden door middel van een netwerk van fysiotherapeuten en diëtisten. Zij zijn getraind in evidence-based behandelprotocollen voor COPD en andere longaandoeningen. Onze zorgverleners werken regionaal samen met als doel een geïntegreerde benadering van zorg.

    Door ons te concentreren op gespecialiseerde training, continue educatie en samenwerking tussen zorgverleners, streven wij als Chronisch ZorgNet ernaar de kwaliteit van leven van mensen met chronische aandoeningen te verbeteren en de resultaten van de behandeling te optimaliseren. Dit houdt onder meer in dat patiënten beter worden begeleid bij het omgaan met hun aandoening, het verbeteren van hun fysieke conditie en het verminderen van symptomen zoals kortademigheid en beperkte activiteiten.

    Ons netwerk is ontstaan vanuit de behoefte aan gestructureerde, gespecialiseerde zorg voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV) neer te zetten en faciliteren. PAV is een chronische aandoening, die een gespecialiseerde benadering vereist voor optimale behandeling en zorg. Vanuit dat succes is het netwerk uitgebreid met meerdere chronische aandoeningen, waaronder longaandoeningen, post-covid, eerstelijns hartrevalidatie, osteoporose vallen en breken (OVB) en Fit4Surgery.

    Onze multidisciplinaire benaderingswijze sluit al aan op de zorgontwikkelingen die gevraagd worden en verkleint de regionale verschillen in COPD-zorg.

    We roepen dringend op om dit in te zetten.

    Hartelijke groet,

    Marga van Neerven
    Communicatiespecialist namens Team Chronisch ZorgNet