• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Olaf Wijman

    Van Conny Helder hadden en hoeven we niets te verwachten en dat is waarschijnlijk maar goed ook!

  2. Fox.mulder@ziggo.nl

    Jarenlang niet investeren in woonlocaties on dan vervolgens dit als argument te gebruiken om verder af te bouwen bij een groeiende vraag. Nee, van mevrouw Helder hebben wij niets te verwachten. Misschien een nieuw onderzoek?

  3. Sinon69

    Wat gemakkelijk. Eerst breken de kabinetten Rutte de boel af. Liegen met de invulling van het ouderenpact en alle maatregelen die in het regeer akkoord staan. En nu stop met het “recht” op een opname. Hoe diep zijn wij gezonken in Nederland. Hoe ver zijn wij af van verplichte euthanasie voor mensen met deze indicatie?? Schandalig dat de NZA dit durft te stellen. Duidelijk dat wij van deze Ministers niets goeds hebben te verwachten. Gelukkig demissionair.

  4. Anton Maes

    De zin “Cliënten met een indicatie voor de de Wet Langdurige zorg (Wlz) hebben nu allemaal recht op verblijf in een instelling”, klopt niet. In de Wlz betekent qua verpleging/verzorging 24 uur zorg nodig of in nabijheid (CIZ-drempel). Dat kan idd met verblijfindicatie in een instelling, maar kan zonder, met professionele zorg vastgelegd in het profiel, ook thuis. De overheid doet wel erg haar best de eigen rol te ontkennen wat betreft tekorten personeel en woningen. Praat niet over ouderenzorg, maar over ouderen die aan dit 24-uurscriterium voldoen. Dan hebben we toch echt een andere discussie.