• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Een begin van waar het écht om gaat! Maar wel een mooie!
  Immers: de hele mens dien je niet alleen binnen de zorgsector schotten-overschrijdend te bekijken, maar ook een schot verder, zoals welzijn, sport, cultuur, zingeving, opleiding, werk en vrije tijd!
  Want integraal daar vanuit de mens benaderend, ontdek je bijvoorbeeld een vroegtijdige, sociale ondersteuning die veel zorgleed en kosten later kan besparen.
  Door zo pro-actief de hele, nog gezonde mens te benaderen, maak je meer mensen gelukkig, dus een waardevoller bestaan en maatschappij én bespaar je later leed.
  Dat moet zomaar 30% zorgkosten kunnen besparen op termijn. Dan kunnen wij die 30 miljoen € aan andere duurzame zaken besteden!

 2. Joop Verschuur

  Een boeiende denkoefening! En het lijkt me goed deze ook te doen voor de GGZ, inclusief de (ambulante) forensische.

 3. kolibri

  Eindelijk eindelijk! Een uitstekend idee en dan graag ook echt zorgsectoroverschrijdend, niet alleen van de huisarts en de poli en de chirurgie, maar ook graag de hele VVT en Welzijn erbij. Het gaat tenslotte om het in gezondheid leven van mensen.