• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Peter Koopman

  Nog steeds “vijfminuten registratie in wijkverpleging” zo heeft de NZa vastgesteld. Dat is schandalig: in 2022 in de professionele wijkverpleging nog steeds een prikklok mentaliteit getuigt van wantrouwen in eigen medewerkers en onkunde als bestuurder. De NZa biedt ook een passend alternatief. En: prikklokken hoeft niet van de verzekeraars, maar is hobby van bestuurders en administrateurs, toch? Deze administratieve tijd gaat af van zorgtijd en hoeft ook niet bekostigd te worden. Dus wijkverpleegkundigen en verzorgenden IG: slechts buiten “diensttijd” mag de vijfminutenregistratie geschieden ( extra beloning/overwerk?).

 2. Koos Dirkse

  “We hebben een administratieve taak en moeten tussendoor een patiënt helpen om te kunnen registreren!” Hou toch op met die flauwekul: registratiewijze “zorgplan=planning=realisatie, tenzij”. Stel de patiënt centraal, verpleegkundigen hebben zoveel verantwoordelijkheid, dat ze zelf weten hun tijd goed te besteden!

 3. Hans Buijing

  Het artikel vermeld niet waarom er nog gebruik wordt gemaakt van de 5-minuten registratie. Dat is jammer. Het zou namelijk iets kunnen zeggen over de werking van het stelsel waar de zorgverzekeraar uiteindelijk toch nog steeds (tot 3 jaar terug) kan vereisen dat er op de 5-minuten kan worden aangetoond dat de zorg daadwerkelijk is geleverd. We zijn hartstikke eens met de lijn van “zorgplan=planning=realisatie/tenzij”, maar de angel zit in het “tenzij”. Het lijkt me goed om niet de zorgorganisaties van alles te verwensen, maar te kijken naar wat er gebeurd als het “tenzij” aan de orde komt. Wat gebeurd er dan? Die ervaring kent de NZA ook, maar laat die hier achterwege. Zij wil immers ook niet tornen aan het systeem waar het “tenzij” de stok van de zorgverzekeraar is die te pas en te onpas kan worden ingezet. Het probleem ligt dus een spade dieper: het ligt aan hoe het systeem de zorg financiert!

 4. Binjamin Heyl

  Verplpeegkundigen verzorgenden moet eens stoppen met zeuren en klagen en voor Calimero te spelen. Staak landelijk met compleet onzinnige bezigheidstherapie voor verpleegkundigen en verzorgenden omdat Joost mag weten deze compleet onzinnige, immorele onzin wil blijven handhaven.