• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Koos Dirkse

  En voorzitter socialist Ad Melkert schaamt zich hier niet voor. Ontvangt zijn topsalaris, zweefde van de ene in de andere topfunctie, ondanks het debacle met Pim Fortuyn en hierdoor zijn vlucht naar de VS. Zo’n vent moet zich doodschamen!

 2. J Vandenberg

  Nu maar hopen dat NU’91 eens wat werkelijke ballen laat zien.
  Wees onbevreesd Nu’91 en vecht voor de verpleegkundige. Vecht voor de IC- verpleegkundige. Daar werken veel ouderen. Maak eens behoorlijk beleid voor deze groep.

 3. Peter Koopman

  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de NVZ achter zou willen lopen op de cao UMC. Ik lees dat men voor verzorgenden en verpleegkundigen het SER advies wil volgen ( FG 35 tot FG 65 ), hoewel de 1,13% toeslag van VWS nog ruim onder de noodzakelijke reparatie van minimaal 6% (en zelfs 9%) wenselijk is. Jammer dat er zoveel energie en “gekruidenier” per branche nodig is om deze kernberoepen tot hun recht te laten komen. Een nationale CAO ( branche-overstijgend ) zou dit kunnen oplossen. De nieuwe minister van sociale zaken zou bij de vaststelling van deze cao’s de verschillen binnen de zorgsector voor verpleegkundigen en verzorgenden en onwenselijke loopbaan belemmering en marktwerking moeten meewegen. Mb de Freistaat Bayern overweegt een verdubbeling van het loon voor deze kernberoepen voor één jaar als dank! Nb er is ook vrije vestiging voor verpleegkundigen in de EU !