• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Schuiringa

    Wat ik zo om mij hoor is:

    We zijn het zat. Overheid, verzekeraars doe het zelf maar.

    De absurde administratie, eisen, regels.

    Van iedere euro is de burger 0,50 cent kwijt aan onze administratiekosten. Dit is oplichting.

    • wijnand van den van den berg

      Ja eens haha de mensen die dit onderzocht hebben omscholen tot SEH arts, of liever nog die 30.000 FTE hoog opgeleide mensen die nu bij 64 labels zorgverzekering werken en het leger mensen dat aan maar niet in de zorg werkt : het personeelstekort komt niet door vergrijzing , tijd voor harde keuzes : sluiten locaties verzekeraars, minder controleurs ( een paar data analisten kom je al ver mee)

  2. thissen

    De reacties van Schuiringa en van den Berg zijn voornamelijk negatief en weinig ter zake. Heb je weinig aan en leiden niet tot verbeteringen.
    Waar het naar mijn mening om draait is dat betrokken partijen (ziekenhuizen-verzekeraars-VWS?) hebben afgesproken dat het kwaliteitskader Spoedzorgketen uiterlijk 1 juli 2022 zou zijn geïmplementeerd. 1 jaar later!!! blijkt dit nog niet volledig het geval te zijn bij een aantal SEH’s. Dat blijkt althans uit de inventarisatie van het RIVM. Daarnaast blijkt dat de inventarisatie ruimte open laat aan ziekenhuizen voor toelichtingen op vragen die het RIVM niet zelf inhoudelijk kan beoordelen. In plaats van een organisatie (Zorginstituut?)te vragen hen hierbij te helpen laat het RIVM de kwestie ‘open’ waardoor een niet volledig/duidelijk ‘beeld’ ontstaat van de huidige tekortkomingen. Dit oppakken en afronden zodat een compleet beeld ontstaat ligt voor de hand. Daarna discussie en duidelijke maatregelen t.a.v. ziekenhuizen die tekort schieten t.a.v. het afgesproken Kwaliteitskader. Daarnaast wellicht ook nog eens kijken naar het kwaliteitskader zelf. Hoezo triage bij SEH’s door SEH verpleegkundigen? Waarom doen dit ook niet de SEH-artsen zelf? Hoezo geen triage bij sommige SEH’s binnen 5 minuten waarna binnen 10 minuten na binnenkomst de urgentieclassificatie van de patiënt is bepaald? SEH staat voor SPOED toch!
    Hoezo 7 ziekenhuizen die niet altijd beschikken over artsen die aan de minimale ervaringseis voldoen of werken met artsen niet in opleiding (ANIOsen)? Spoedeisende kwesties/vragen die vragen om snelle oplossingen van overheid en verzekeraars.