• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Wine te Meerman

  Waarom komt het LCPS met dit bericht als “De openstaande vraag is nog of de stijgende ziekenhuisopnames onder jonge mensen geheel verklaard kunnen worden door de enorm toegenomen besmettingen onder 30-minners.”

  Het enorm veel hogere aantal besmettingen met Omikron dan met Delta lijkt immers een volkomen logische verklaring te zijn voor de toename van ziekenhuisopnames bij mensen onder de 30 (die overigens tot 16 januari jl. nog niet zichtbaar was).

  Als Omikron de helft zo ziekmakend is, maar het aantal besmettingen is vier zo hoog dan krijg je toch meer ziekenhuisopnames. Ook onder de 30.

  Wat ik ook teleurstellend vind is dat dit bericht niet wordt onderbouwd met cijfers. Hoe hoog is stijging precies? Wat moet ik hiermee als lezer?

  Maar even de cijfers over ziekenhuisopname naar leeftijd afwachten op het coronadashboard de komende dagen. Zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/ziekenhuis-opnames