Cyber security concept with lock Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional)
Philips gaat dit jaar opnieuw met slimme, nieuwe software en diensten naar de Amerikaanse beurs voor radiologen. De technologiereus gaat daarmee verder op de ingeslagen weg van apparatuur, software en systemen voor de gezondheidszorg. Dat maakten Philips-CEO Frans van Houten bekend tijdens een persconferentie.
Philips presenteert op het congres van de Radiological Society of North America (RSNA) in Chicago nieuwe software en diensten ter ondersteuning van het werkproces van radiologen. De software moet radiologen helpen nauwkeuriger en sneller diagnoses te stellen. “Vroeger ging radiologie vooral over apparaten”, licht Van Houten toe. “Nu gaat het daarnaast ook over het intelligenter maken van apparaten al tijdens de behandeling of het onderzoek.”
Het gaat onder meer om een pakket softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek dat het mogelijk maakt om complexe neurologische vraagstukken met meer zekerheid te beantwoorden. Daarnaast introduceert Philps de IQon Spectral CT, een spectrale CT-scanner die met verschillende intensiteiten naar weefsel kan kijken.
Verder komt Philips met een nieuwe editie van IntelliSpace Portal, de software waarmee beelden uit verschillende soorten scanners kunnen worden geanalyseerd. De nieuwste editie is uitgebreid met neurologische tools. Hiermee beweegt Philips zich na cardiologie en oncologie ook op het terrein van de neurologie.
Data
Het platform is ook verbonden aan de IntelliSpace Universal Data Manager, die zorgorganisaties helpt om de grote hoeveelheden data die scanners opleveren te organiseren. Deze data uit meerdere bronnen zijn dan ook beschikbaar voor artsen die op het zorgnetwerk zijn aangesloten Health Suite zijn aangesloten. De databank die Philips vorig jaar introduceerde bevat intussen de images uit 891 miljoen onderzoeken bij 35 miljoen patiënten.
Patiëntervaring
Tot slot wil Philips zich in de toekomst meer richten op het verbeteren de ervaring van de patiënt. “Het is niet nieuw, maar wel belangrijk. Als de patiënt ontspannen is, gaat het onderzoek beter”, aldus Van Houten.