• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  Als dat inderdaad komt door de overbelasting van de HAP’s, die steeds vaker opgenomen zijn in SEH’s, is er voor VWS des te meer reden om voorzichtig te zijn met het stopzetten van (de financiering van) SEH’s.

 2. HB

  Kan meegenomen met de oversterfte die ook nog steeds speelt en dan in alle landen waar veel is gevaccineerd. Er is sprake van oversterfte in de gehele maand juni. In de laatste week van juni (week 26, 27 juni tot en met 3 juli 2022) overleden naar schatting 3050 mensen. Dat zijn er net iets minder dan in de week ervoor overleden (3090) en meer dan verwacht voor deze periode. In heel juni overleden ongeveer 1150 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week. En daarnaast dalen de geboortecijfers, zoals in Zweden en in veel andere landen op de wereld.

 3. Klaas Feenstra

  Er wordt een onderzoek ingesteld. Is er dan geen registratie van rden voor een ambulancerit? Dan kun je tich zi analyseren welke soort van gezondheidsproblemen een toename veroorzaken?
  Als er al overbelasting; s van de huisartsenposten, dan us daar toch ook een registratie van welke gevallen worden doorverwezen?
  Er wordt zo geklaagd over de administratieve last… Wat wordt er dan allemaal geregistreerd?
  Het zou mij bij verdergaande analyse iverigens niets verbazen als het aantal hart, vaat en longproblemen sterk is gestegen, en dan juist onder veelmalig gevaccineerden. Maar de vraag is of dit aan het licht mag komen.

 4. Janneke

  Kan in elk geval niet te maken hebben met de beroemde injectie, die nog in testfase zit. De oversterfte ook al niet. Gewoon allemaal toeval. Ook mensen die ziek worden na de injectie. Kan natuurlijk niet komen dóór die injectie.