• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Peter Koopman

    Interessante studie. Echter er werd “nadrukkelijk niet gekeken naar functiezwaarte of beroepsniveau” in deze cijfermatige beschouwing!! De opmerking dat diploma’s in de sector zorg dominant zijn moet naar mijn mening in dat licht bezien worden. Vgl leraren basisonderwijs: iedereen die kan lezen of rekenen is nog niet aan te stellen als leraar. Want pedagogiek en onderwijskunde spelen hier een belangrijke basisvoorwaarde om de praktische “output” juist te kunnen waarderen. Dat geldt ook in de verpleegkunde, zeker in de huidige tijd, om passende verpleegkundige zorg te bieden. Echter, de loonkloof van 9% in de FG 35 t/m FG 60 lijkt nu beperkt tot slechts enkele salaristabellen tabellen (?).

  2. J Vandenberg

    Mooi dat de pathologische drang om alleen maar te onderzoeken tot vrijwel niks leidt.
    Onderaan de streep wordt de zorg slechter, wil de jonge mens niet in de gezondheidszorg werken en groeit het grotendeels zinloos facilitair gebouw met afgeserveerde mensen.
    Er zal toch wel iemand zijn die dit wil en kan keren?

  3. Jacqueline den Engelsman

    Het functiewaarderingssysteem FWG is er niet de oorzaak van dat mensen niet kunnen doorgroeien in de zorg. Niet diploma’s zijn dominant, maar het niveau waarop je werkt! Praktisch opgeleiden kunnen door bijleren en ervaren een ander opleidingsniveau bereiken dan waarvoor ze zijn opgeleid.

    • J Vandenberg

      Het FWG beperkt wel enorm de doorstroom naar het nivo wat je laat zien.
      Is nu geen hokje voor.