• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Arne van Oranje

  Dit zijn wel gedeeltelijk krokodillentranen van de psychiaters. Door lobbyen bij de overheid en zorgverzekeraars hebben de psychiater brancheverenigingen zelf de psychiater in deze hoek gemanoeuvreerd.
  >
  En dat besturen/managers veel invloed hebben is compleet toe te schrijven aan de budgetten in de zorg en de verdere bemoeienissen van de zorgverzekeraars op de “kwaliteit” van de zorg, het contract moet wel nageleefd worden want de zorgverzekeraars straffen rigoureus af en dat moet goed gemanaged worden.
  >
  Verder zijn veel zzp psychiaters zeker wel geldwolven, als je 200+ euro per uur wilt vangen in een sector waar de marges laag zijn snoep je al het geld weg voor andere onderdelen in de organisatie, maar het is een keus wat het management moet maken om de boel draaiende te houden omdat de psychiaters door lobbyen de kwalificatie te belangrijk gemaakt hebben en dus onmisbaar voor de continuïteit.
  >
  Voor bepaalde onderdelen van de ggz zorg (zoals medicatie, crisis opvang en gedwongen opname) zijn psychiaters nodig maar waar het psychologische en psychotherapeutische behandelingen betreft voegen ze totaal geen meerwaarde toe, maar ook daar zijn ze helaas onnodig nodig.