Skipr Daily daily 7 september 2020
Artikelen uit de daily

Gemeenten wijzen wetsvoorstel aanpassing Jeugdwet af

Het wetsvoorstel voor de aanpassing van de Jeugdwet van de ministers De Jonge (VWS) en Dekker (Justitie) is onaanvaardbaar voor veel Nederlandse gemeenten en voor belangenorganisatie VNG. De bewegingsvrijheid van gemeenten wordt fors ingeperkt terwijl ze wel volledig verantwoordelijk blijven voor de uitvoering en de financiering ervan, aldus de kritiek. De VNG wil alleen verder praten als er een nieuw wetsvoorstel komt.

Lees verder
Zorgkantoor zet aanbieders voor het blok met inlevertermijn Aantal nieuwe besmettingen daalt iets, maar blijft relatief hoog Gastvrijheid begint aan de bestuurstafel Steun van bevolking voor coronabeleid keldert Kentalis completeert raad van toezicht Gouda opent meldpunt zorgfraude Ouwehand versterkt rvb ‘s Heeren Loo Den Haag stimuleert inenten kinderen met eigen prikactie Jeugdzorgbedrijf Team050 sluist 2,8 miljoen euro door naar aandeelhouders GGD Zaanstreek-Waterland raakt 132 coronatesten kwijt Den Haag nieuwe coronabrandhaard Psychiaters kritisch over werkomstandigheden ggz
 • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Arne van Oranje

  Dit zijn wel gedeeltelijk krokodillentranen van de psychiaters. Door lobbyen bij de overheid en zorgverzekeraars hebben de psychiater brancheverenigingen zelf de psychiater in deze hoek gemanoeuvreerd.
  >
  En dat besturen/managers veel invloed hebben is compleet toe te schrijven aan de budgetten in de zorg en de verdere bemoeienissen van de zorgverzekeraars op de “kwaliteit” van de zorg, het contract moet wel nageleefd worden want de zorgverzekeraars straffen rigoureus af en dat moet goed gemanaged worden.
  >
  Verder zijn veel zzp psychiaters zeker wel geldwolven, als je 200+ euro per uur wilt vangen in een sector waar de marges laag zijn snoep je al het geld weg voor andere onderdelen in de organisatie, maar het is een keus wat het management moet maken om de boel draaiende te houden omdat de psychiaters door lobbyen de kwalificatie te belangrijk gemaakt hebben en dus onmisbaar voor de continuïteit.
  >
  Voor bepaalde onderdelen van de ggz zorg (zoals medicatie, crisis opvang en gedwongen opname) zijn psychiaters nodig maar waar het psychologische en psychotherapeutische behandelingen betreft voegen ze totaal geen meerwaarde toe, maar ook daar zijn ze helaas onnodig nodig.