• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  “Zorgaanbieders vertellen mij dat ze het niet redden als ze de zorg passend gaan organiseren’: gekker kun je het toch niet formuleren!
  Dus passende zorg doen wij niet.
  Begint het niet met lef om daar voor te gaan staan?
  En dat iedereen, steeds, zodat wij de belemmeringen wegdwingen?
  Of moeten daar eerst nieuwe studies en procedures en wet voor worden ontwikkeld?

 2. Bastiaan

  Zo is het, passende zorg op passende wijze bekostigd, zo simpel is het. Passende bekostiging is al uitvoerig getest en onderzocht in de dagelijkse praktijk van de ouderenzorg. Middels het PVB (persoons volgend budget) en heeft zich bewezen als passend nieuw alternatief om op individueel niveau vast te stellen wat het benodigde budget in die situatie moet zijn.

  Het gaat bij het wegnemen van de productie-prikkel namelijk om het vergoeden van de kostprijs van het (zorg)programma op het niveau van de organisatie. Waardoor zorgorganisaties een reële vergoeding krijgen voor wat zij doen. Dus niet meer één tarief wat voor iedereen min of meer hetzelfde is, maar vergoeding van ingezette acties tegen de werkelijke kostprijs van de betreffende organisatie.

  Omdat wanneer het tarief wat is bepaald voor jouw organisatie niet dekkend is, meer productie de manier is om door meer volume toch je bedrijfsvoering sluitend te hebben. Bij het vergoeden van zorgprogramma’s tegen de integrale organisatiekostprijs is vertrouwen, professionele beoordeling, samenwerking, gelijkwaardigheid nodig net als andere vormen van toezicht en begeleiding. Het is er dus al en deze manier van passende zorg met passende vergoeding brengt het juiste en eerlijke gesprek op gang, het creëert omstandigheden om patronen te doorbreken. Wil je meer weten, 06 227 828 12.

  Harte groet,

  Bastiaan Willekes

  • Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

   Dat moet aan de grote klok Bastiaan!

 3. Koos Dirkse

  Dit is weer een wind ei dat van achter een bureau wordt bedacht en bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Wil je de zorg echt goedkoper maken verminder dan die 35% adm.kosten, kijk eens naar de uitgaven ipv totale kosten, doe meer aan preventie en zorg voor efficiency. Maar laat de patiënt niet de dupe zijn van alle onkunde van beleidsvoerders!