Medisch Centrum Scheveningen, de kliniek van cosmetisch arts Schoemacher, heeft uitstel van betaling gekregen. Dat heeft Schoemacher vrijdag bekend gemaakt. De aandeelhouders en artsen zijn het hier niet mee eens en willen met een gezamenlijk financieringsplan faillissement voorkomen. Bewindvoerder Hans Tiethoff spreekt dinsdag van een nieuwe investeerder.
Financiële injectie en nieuwe directeur
Schoemacher, zijn vader Matthijs Schoemacher en de andere aandeelhouders willen het centrum een financiële injectie van honderdduizenden euro’s geven. Dat meldt De Telegraaf. Ook is er sprake van het benoemen van een nieuwe onafhankelijke directeur. Volgens De Telegraaf zou dit laatste ook het einde betekenen van de jarenlange ruzie tussen vader en zoon over de kliniek. Robert Schoemacher zegt op de site van de kliniek: “Mede in het belang van de patiënten hebben we de koppen bij elkaar gestoken om tot een oplossing te komen en een punt te zetten achter verstoorde persoonlijke verhoudingen. Die bleken veelal op misverstanden en verkeerde percepties te berusten. Als verstandige en volwassen mensen hebben we die uitgepraat.”
Nieuwe investeerder
Tiethoff denkt een doorstart te kunnen maken met een nieuwe investeerder. Hij wil nog niet bekend maken wie de nieuwe investeerder is, maar zegt wel dat deze man de kliniek ook wil gaan leiden. “In het verleden is gebleken dat dokters niet zo goed de leiding kunnen voeren over het medische centrum. Onze nieuwe investeerder heeft in het verleden in andere branches bewezen dat hij heel goed een bedrijf kan opzetten en runnen.”
Cornelissen moet weg
Interim-bestuurder Ruud Cornelissen vroeg surseance van betaling aan omdat de financiële situatie van de kliniek niet meer te redden zou zijn. Aandeelhouders en artsen van de kliniek hebben hiertegen protest aangetekend en eisen dat Cornelissen vertrekt. Hij werd een half jaar geleden op verzoek van Robert Schoemacher aangesteld door de Ondernemingskamer van de rechtbank Amsterdam. Matthijs Schoemacher in De Telegraaf: ” Het bedrijf heeft niet veel schulden, en de belangrijkste schuldeisers zijn de artsen zelf.”
Discriminatie en fraude
In april liet Kno-arts en mede -aandeelhouder Jan de Jong beslag leggen op de bankrekening van de kliniek. De Jong meende gediscrimineerd te worden bij het toewijzen van operaties. Ook werden Robert Schoemacher en collega-arts Willem Bart O. verdacht van belastingfraude. Honderden schoonheidsoperaties zouden zwart betaald zijn. In 2006 kreeg Schoemacher een berisping van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg omdat hij de titel cosmetisch chirurg zou hebben gebruikt, terwijl hij alleen de opleiding tot basisarts had afgerond. Inmiddels hanteert hij de titel van chirurg niet meer. (ANP/De Telegraaf)