• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Peter Koopman

  Goed dat ook de financiële medewerkers AAN de zorg van zich laten horen. Personeelskosten in de Zorg stijgen en dragen o.a. bij aan rode cijfers. Een “grosze Kladeradatsch” dreigt en de banken zullen binnenkort maatregelen moeten nemen. We zien hier de gevolgen van overheidsbeleid, maar die schijnen nog niet op het bordje van de systeemverantwoordelijke overheid ( VWS ) te liggen. Opnamestops, wachtlijsten, uittocht van verpleegkundigen en verzorgenden IG. Eerst nog naar ZZP aanbod en dan omzien en omscholen naar andere sectoren. Wie keert dit tij? Mooie en goede vergezichten ( IZA ) genoeg, maar de huidige werkelijkheid vraagt andere steun. VWS kiest voor “als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan” en dus niet voor oplossing. Rutte IV heeft de moed daarvoor blijkbaar opgegeven en gaat pragmatisch ( bedrijfskundig ) voort. Misschien kan de Eerste Kamer nog ingrijpen, net als in 1989 ( Witte Woede)?

 2. Binjamin Heyl

  ”Tekort aan personeel drukt bijna helft zorginstellingen in de rode cijfers…De gestegen personeelskosten wordt door 81 procent van de respondenten genoemd als belangrijkste reden voor de verslechtering van het resultaat. Het personeelstekort leidt sectorbreed tot hoge werkdruk en hoge inhuurkosten…” We kunnen dus stellen dat het financieel tot rampen leidt maar vooral ook tot nodeloos lijden bij duizenden mensen, elke dag en dit speelt al decennia lang, wie weet nog hoe verplegenden en verzorgenden de straat op renden en smeekten om mkeer handen aan bed. De politiek weigert principieel tot de dag van vandaag in te grijpen, zijin zijn met echt belangrijke zaken bezig. Bestuurders zijn ook met echte belnagrijke dingen bezig evenals de beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden.

 3. J Vandenberg

  Er is misschien hoop voor het ziekenhuispersoneel als zij eens collectief lid worden van vakbond Nu ’91. En dan als achterban gaan gedragen.
  Misschien helpt dat. Het is in iedergeval meer dan het vrijwel “niks” wat het ziekenhuispersoneel nu doet.
  Beetje balonnen en vlaggetjes met stickers is zo niet van nu.

  • Peter Koopman

   Ben het eens met jouw oproep. NU’91 is bloedverwante categorale vakorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden IG en ook internationaal aangesloten bij de ICN; CNV en FNV zijn vakcentrales en daarbinnen is er ook een aanverwant onderdeel meer passend voor Zorgwerkers.