• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    De absurde (administratieve) eisen om als werkgever een praktijkopleidingsplek te mogen zijn zijn hier ook debet aan. De eisen zijn zo hoog dat eigenlijk alleen grote GGZ zorginstellingen er aan kunnen voldoen. Midden en kleine GGZ zorginstellingen komen of niet door de visitatie of zien er van af door de immense administratieve rompslomp die er bij komt kijken.
    En de animo bij werkgevers om mensen via deze weg op te leiden neemt ook af omdat net opgeleide Gz-psychologen weggekaapt worden door andere zorgaanbieders. De subsidie die je krijgt vanuit het Rijk dekt niet geheel wat het kost om iemand op te leiden in die 2 jaar tot Gz-psycholoog. Maar je mag geen afspraken meer maken met je werknemer wat er terugbetaald dient te worden als je binnen x jaar vertrekt na het behalen van de BIG kwalificatie Gz-psycholoog en andere BIG kwalificaties binnen de GGZ.

  2. Peter Koopman

    Het Capaciteitsorgaan is de aangewezen instantie om de behoefte aan generieke GZ-psychologen in Nederland, net als die van basisartsen, vast te stellen. De opleidingscapaciteit dient hierop gefinancierd te worden. De Rijksoverheid is hier qua budget aan zet, maar er zijn advieskanalen, ( in mijn actieve jaren: CONO ). Inzake geschikte opleidingsplaatsen dient de beroepsgroep kwaliteitseisen te stellen en te bewaken. “Verdunnen” hiervan is onwenselijk ! De GZp-opleiding is niet zorgbranche gebonden en generalistisch gezondheidszorg breed!