• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Wine te Meerman

    Beste Bart, cijfers van pensioenfonds PFZW laten zien dat de sector VVT in 2022 krimpt. De door jou gesignaleerde trend over de jaren 2019 t/m 2021 heeft zich dit jaar dus doorgezet. Tot en met het derde kwartaal van 2022 krimpt de sector VVT volgens PFZW landelijk met 0,4 %. De uitstroom van personeel in de VVT ligt sinds dit jaar dus hoger dan de instroom.

  2. Peter Koopman

    Onder het motto van de wenselijke passende zorg ( IZA ) wordt door de Rijksoverheid en het huidig kabinet het werken bedoeld of onbedoeld onaantrekkelijk gemaakt. De Nederlandse samenleving verorbert de “op=op” boodschap dat de rek uit de zorg voortaan niet meer kan. Ouderen vernemen: geen nominaal volgend beleid inzake verpleeghuizen, minder menselijke zorg thuis wel meer ict- en technologische oplossingen, die nu beginnen te komen. Zorgverzekeraars melden de verzekerde basispakket zorg ( inhoud wettelijk vastgesteld en verplicht verzekerd ) niet meer te kunnen waarborgen enz. enz. Over 15 jaar kan alles beter zijn, zo wordt beloofd. VVD en D66 hebben niet vaak de publieke zaak inzake individuele gezondheidszorg inhoudelijk ondersteund. 17 jaar geleden werden de ziekenfondsen afgeschaft, want deze politici wisten beter dat marktwerking in deze het beste was. Het failliet daarvan is al jaren zichtbaar. Nu moeten we de ingeslagen IZA koers zonder tijdige en volwaardige implementatie accepteren? De huidige Zorg wordt meer en meer verwaarloosd. De lage instroom van studenten, van nieuw personeel en het hoge verzuim en uitstroom geven een juist beeld van deze verwaarlozing. Wie keert dit onheil? Onze eerste Kamer, ook na de statenverkiezingen of moet dit verder doorgaan tot de eerstvolgende TK verkiezingen?