• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Nog steeds “dweilen met de kraan open” en de aanduiding “verpleeg”-huis inhoudelijk onvoldoende kunnen waarmaken door veel te weinig verpleegkundigen en verzorgenden IG. Het is een getelde tussenstand om ons ( het publiek ) te informeren over het resultaat van een extra budget van 2,1 miljard euro. Een idee: laat die verpleeghuizen zien, waar men wel goed op weg is. En sluit instellingen die ver onder de maat liggen of stel de bestuurders ( incl RvT ) onder curatele of onder dergelijk toezicht. De patiënten hebben immers weinig te vertellen en de verpleegkundigen en verzorgenden IG zijn ver in de minderheid! Niet alleen schrijven over getallen, maar bijsturen. Nu kan het nog, misschien?

  2. Doorn1

    Een weinig inspirerend en motiverend bericht vanuit VWS. De club die zelf de afgelopen jaren bleef volharden in meer van hetzelfde. Anders doen adviezen en concepten werden met minachting genegeerd. Te makkelijk om nu verpleeghuizen op deze manier neer te zetten. VWS heeft de maatschappin de zorg bezorgd die ze zelf tot stand hebben gebracht. Hoogste tijd voor anders doen. De adviezen van Caljouw en Kervezee liggen ongeduldig te wachten, de beweging Andere handen klopt al sinds 2011 op de deur. Beter laat dan nooit? VWS wees welkom.