• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    UMC’s zijn ook dé onderdelen binnen de zorgsector die het minst financieel beknot worden door de Rijksoverheid. Daarnaast hebben ze veel inkomsten van onderzoek in samenwerking met de Big Pharma.
    Een regionaal ziekenhuis mag nog wel omvallen van de Rijksoverheid maar de UMC’s zijn systeemziekenhuizen, vergelijkbaar met systeembanken. Too big to fail. Die AA++ rating is ook ingegeven door het feit dat de Rijksoverheid wel bijspringt als een UMC het financieel moeilijk dreigt te krijgen, dat weten financierders en houden daar rekening mee. Die luxe hebben andere zorgaanbieders niet of nauwelijks.

  2. Peter Koopman

    UMC’s financieel bovengemiddeld gezond! Goed nieuws voor vakbonden in het huidig CAO conflict tussen werkgevers UMC’s en verpleegkundigen en verzorgenden. Deze werkgeverskoepel FNU verwees de zorgverleners naar de Rijksoverheid en gaf aan zelf geen verbeteringen in de CAO aan te kunnen brengen.