• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Jorrit Stroosma

    De UMC’s hebben ingestemd met een CAO waarin de salarisverhogingen de inflatie zou volgen, bij een 2-4% inflatie is dat te doen maar met een inflatie zoals nu van 10%+ is het zeer zuur.
    Van een OVA van 5,6% blijft in de GGZ maar 1-3% over als de zorgverzekeraars er mee klaar zijn, de salarissen in de GGZ stijgen komend jaar 6-8%.
    De zorgverzekeraars blijven door hun eigen handelen de kwade geniussen in de zorg. En ze doen vaak meer aan bezuinigen dan VWS van ze vraagt, want de investeerders bij de zorgverzekeraars moeten wel blij gehouden worden, de verzekerde staat ver achter op de 3e plek.

  2. MMJ van Loon

    Je kunt ook niet blijven presteren over de ruggen van je medewerkers.
    Ze moeten dus aan de geldverstrekkende kant zijn om dit op te lossen.
    Zorgverzekeraars blijven de lachende derde!!
    Zo lang er nog UMC’s zijn die voor miljoenen hun tuin willen verbouwen worden er ook daar verkeerde keuzes gemaakt.
    Trieste nieuwberichten tijdens de onderhandelingen over een CAO in de ziekenhuizen en de anderen die daar altijd op volgen, met wel doel wordt dit zo geplaatst?
    Jullie zouden het artikel ook zo kunnen maken: NVZ, Actiz en collega’s zullen nu wel over de brug moeten komen, anders wordt de ongelijkheid in het beroep nog steeds groter.
    Dan zouden jullie mee opkomen voor de belangen van deze beroepsgroep.
    In de havens zijn de percentages veel hoger, ook al is dat profit.

    • J Vandenberg

      Mee eens. Huilende umc’s siert niet.
      Er zijn nog steeds te creatieve petten hangende aan kapstokken. En dat zijn niet de kapstokken van de medewerkers met een korte jas.
      Beter zou zijn om niet krampachtig vast te houden aan het chirurgijnen gilde.
      Het gaat nu echt beetje anders. Goedschiks of minder goedschiks.

  3. Peter Koopman

    De factor “arbeid” behoort IN de professionele zorg voor de individuele gezondheid centraal te staan. Misschien is er een teveel ingeslopen bij arbeid “AAN” resp. “VOOR” de zorg. Daar is mogelijk met nieuw ontwerp ervan en ICT toepassingen wat te winnen. Daarenboven doen UMC’s onderzoek en bieden onderwijs ( O&W bekostiging?). Voor toepassing van geneeskunde en verpleegkunde zijn UMC’s nu richtinggevend op het gebied van honorering. Chapeau !