• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. hmcmanagement

    Dat Marc van Loenhout als directeur van DNA (een van de activiteiten van deze ondernemende apotheker) hierbij betrokken is, toont weer eens aan dat veranderingen in de farmaceutische zorgdienstverlening doorgaans door apothekers worden bewerkstelligd. Althans, ze zijn op zijn minst degenen die er voor zorgen dat veranderingsinitiatieven doorgroeien tot een nieuwe praktijksituatie.
    In het verleden is de postbezorging van medicijnen daar een voorbeeld van. Momenteel spelen contracteerorganisaties zoals BENU en NFZ een belangrijke rol als representanten van apotheekeigenaren die voorstellen betreffende innovaties en optimalisaties van farmaceutische zorg over het voetlicht brengen. Helaas moet wel worden geconstateerd dat zorgverzekeraars deze voorstellen niet verder laten komen dan pilots. Succes vertaalt zich doorgaans niet in een passende en structurele honorering van het verbeterde zorgaanbod.
    Hans Hof, consultant Profs4Zorg