• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    En wat mag hij trots zijn op die 20 jaar. Hij laat een veld na waar zorgaanbieders en zorgverzekeraars op voet van oorlog met elkaar leven. En de nieuwe lichting managers bij de zorgverzekeraars zijn alleen nog maar rechtser en drukken de menselijke maat alleen nog maar meer uit in geld. En dat zelfde volk zit ook in de ambtenarij op de ministeries “betrokken” bij de zorg.
    En dan zo’n bout rapport van de WRR die in hun glazen bol kijkt hoe het over 40 jaar staat met de zorg en vooral financieel en dan een doemscenario schetst dat we dan elk 16.000 euro per jaar bijdragen aan de zorg. In een kapitalistisch systeem is dat niet ondenkbaar, als we zien hoe de afgelopen 20 jaar met de euro ons geld bijna de helft minder waard geworden is en onze lonen minimaal gestegen zijn. Met mijn 2x modaal inkomen in euro’s kon ik in guldens een ruim vrijstaand huis kopen, nu kan ik nog niet eens een appartementje kopen met dat inkomen.
    40 jaar is lang en in die tijd zal er veel ten goede of kwade gaan veranderen.