• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    “Mede”-werkers in de branche VVT zijn in 2021 tevreden over hun werk ( zinvol, ondanks hoge werk-“druk” ) en werkgever ( rapportcijfer 8,9 ). Vraag is daarbij echter of “mee”-werken in het verpleeghuis of in de thuiszorg qua functie-inhoud vergelijkbaar is. Het contact met de zorgvrager ( persoonlijk en thuis of in groepsverband en gehospitaliseerd ), de zelfstandigheid en het appèl op eigen beroepsmatige kwaliteit lijkt me zeer verschillend. De beroepsmatige “medewerker”-mix is ook zeer verschillend. Ben derhalve vooral benieuwd of verzorgenden IG en verpleegkundigen ( een minderheid in de functie-mix binnen verpleeghuizen ) deze peiling kunnen onderschrijven. Hun mobiliteit is immers branche-overstijgend. Toch wel interessant onderwerp voor bestuurders, VAR en CNO.

  2. Peter Koopman

    Vandaag (10 mei 2022) in Volkskrant “Personeelstekort doet wijkverpleging wankelen” ! In ActiZ peiling naar “tevredenheid medewerkers VVT” wordt de “ervaren”werklast ( genoemd hierin “werkdruk”) niet verder gewaardeerd: het behouden voor “de Zorg” ( i.c. Branche ActiZ) lijkt succesverhaal. Heeft Volkskrant het mis?