• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Dirk van Goor

  Het beschermen van de vorige minister Hugo de Jonge is hun blijkbaar veel waard.

 2. Jorrit Stroosma

  Er moet een quota komen aan hoeveel een overheidsinstelling mag betalen aan dwangsommen, want het blijft belastinggeld. Is het quota behaald dan gaan alle dwangsommen daarboven af van het inkomen van de weerbarstige hoofdverantwoordelijke ambtenaar, staatssecretaris of minister.
  Want het is veel te makkelijk om te kiezen voor het betalen van de dwangsommen, het wordt toch betaald door de belastingbetaler.
  Ik begrijp dat dat niet zo makkelijk ligt juridisch gezien, maar het is irritant hoe makkelijk bijvoorbeeld VWS, UWV, IND kiezen om dwangsommen te betalen in plaats van aan het werk te gaan.

 3. Dick Nieuwpoort

  Ongehoord en ronduit onbeschoft dat ik als belastingbetaler mede alle juridische kosten en dwangsommen (mee)betaal voor dit soort praktijken van ministeries.

 4. Peter Koopman

  VWS tijdens Rutte IV plaatst zich boven de wet! Weigert ook om SER erkende loonkloof verpleegkundigen en verzorgenden IG te repareren: geen draagvlak meer voor overeenkomen integrale zorgakkoorden ( IZA ). Wachten we nu op de “zondvloed”?