• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

 1. KJ Feikje

  Beste #ministerie van volks (een van 5) ; even een eerste reactie algemeen;
  Wie kookt er vandaag in de zorg die lekkere en gezonde maaltijden ?

  Wie kookt er vandaag Rudi Crabbé het lekkere & gezonde eten voor ons Paps&Mams?

  Niemand–want ze mogen opgewarmd ultra) bewerkt eten, dit van de leverancier (vulmiddel zoals Hans Everse dat noemde in 2018)

  Er is een oplossing volgens #ontzorgchefs & #deontzorger3;
  Terug naar START is opnieuw introduceren in de zorg van onbewerkt etens-product, zoveel mogelijk uitbannen van Ultra )bewerkt product (vaak kant&klaar maaltijden);

  Terug te keren naar tussen koken&kopen.

  Je hebt #Zorgkoks & #OntZorgChefs nodig, zowel voor het lekker&gezond koken dan zeker wel voor gezond&lekkere producten in te kopen!!!

  Het herintroduceren van #Zorgkoks & #OntZorgChefs als;
  Het verlenen aan Zorgorganisatie; Zelf te koken; SMART ondernemenigs-adviezen ten behoeve aan die ZORG (bewoner/Patiënt) & Cliëntenraden; op lekker&gezond eten.

  Positioneren van #Zorgkoks & #OntZorgChefs als adviseur-, kennispartner-, gesprekspartner-, liaison officier tussen bewoner/patiënt–organisatie–partijen van eten&drinken

  Want anders kook er niemand vandaag!

  #deonzorger3 en de #ontzorgchef

 2. KJ Feikje

  2 van 5
  Beste Philip van de Poel, We zijn een derde wereld land op het gebied van eten in de zorg; deze boute uitspraak doe ik, om het volgende;

  Pas gezond in 2030 (100%) ? terwijl het corona tijden zijn en gezond eten van levensbelang is; ziekenhuizen en zorghuizen die als doel hebben mensen gezond te maken dan wel een menselijke laatste najaar na te streven, ik begrijp het niet, jij wel ?

  Dan is er 40 % ondervoeding (400 doden per jaar –2011) in de thuiszorg en die stijgt mogelijk naar 65% ondervoeding in de ZORKETEN, hoe kan dit?

  Citaat ministerie van Volks; Deze heeft tot doel ideeën te generen en vervolgens om te zetten in concrete actie;
  #ontzorgchef; hoezo ideeën genereren ?; We hebben te maken met slecht eten in de zorg (eten is als vulmiddel in de zorg (2018) Hans Everse bestuur Voorzitter Gastronomische Gilde ) en daarnaast nog eens veel onkundige (HR, Vastgoed, en bouwvakkers) mensen die beleid maken op eten en drinken in de zorg, terwijl #zorgkoks en #ontzorgchefs niet aan tafel zitten, hoe kan dit?

  Wie kookt vandaag het eten in de zorg?

  Citaat van het ministerie van Volks; Agrariërs, leveranciers, cateraars, zorgprofessionals, bestuurders en patiënten, ‘iedereen van grond tot mond’ is welkom om een bijdrage te leveren.
  #ontzorgchef; #toekomstproof is voor de bühne, de leveranciers trekken aan de touwtjes en de marionetten van de beroeps verenigen lopen, wat ze rennen…….!!!
  Leveranciers van Ultra) bewerkt product en bewerkt product bepalen op dit moment het spel– dat spel is slecht eten en kant en klaar geleverd, zelfs bij het Gastronomische Gilde — die het vak (Kok) zou moeten beschermen is van het padje en worden adviezen gegeven over Ultra) bewerkt eten voor onze opa “s en oma’s ;

  Dus #zorgkoks en #zorgchefs moeten terug aan tafel aldus de #ontzorger3 en #ontzorgchefs;

  Zorgt voor balans.
  #OntZorgchefs en zorgkoks zijn de missing link voor gezondere gezondheidszorg lekker eten en drinken. Samen met de kok, onze kern, omringd door aanvullende expertises en bestaande initiatieven, gaan wij voor gezond(er) eten in de gezondheidszorg; lekker, gezond en veilig.

  Alles om Lekker& Gezond eten te maken!
  keesjan@ontzorg3.nl

 3. wulf@mede-menszijn.nl

  Duurzaam voedsel en koken is al jarenlang een belangrijk item voor vele Nederlanders die het niets anders dan normaal vinden. Instelling komen ook al een tijd lang met eigen initiatieven. En nu dan komen allerlei organisaties en het WVS die alles denken te moeten aansturen en dat het van hen zal afhangen ook eindelijk met interesse. Mosterd na de maaltijd.

  • wulf@mede-menszijn.nl

   VWS uiteraard.

 4. KJ Feikje

  Hoe dan vraagt #ontzorgchef zich af?
  3 van 5

  Empowerment. Het werkwoord ’to empower’ betekent: ‘in staat stellen’. Het heeft alles te maken met kracht en met macht. Dat is ook de essentie van het begrip.
  Citaat; optimale voedingszorg voor iedereen, duurzame voedselproductie, minder afval en duurzame voedsellogistiek. Het richt zich ook op empowerment van patiënten en hun perspectief op hun voeding.

  Hoe dan, als bewoners – patiënten dan wel thuis markt met 40% ondervoeding geen enkele kans krijgt om invloed uit te oefenen;

  Dat #zorgkoks en #zorgchefs, ( de partij die er zo 15 jaar voor geleerd heeft) geen rolspelen in beleid, ontwikkeling op lekker en gezond eten dan wel er niet meer gekookt wordt in zorghuizen dan wel ziekenhuizen?

  Zij geen rol spelen op inkoop van eten (terwijl zij de kennis partner zijn), wat het nog dramatischer maakt; bij inkoop van ultra bewerkt product voor zorg en ziekenhuizen zijn koks geen gesprekspartner meer, de leverancier bepaald.

  Dat tegenwoordig beleidsmakers van het eten bouwvakkers< HRM, vastgoed mensen zijn, die (met respect) nog nooit een pan van binnen hebben gezien;
  Het is als of je de dokter wil zien je eindigt bij de tandarts (dat doet pijn)

  Dus ik vraag om aandacht;

  De OntZorgchefs zijn een ‘loket’ dat een handje wil helpen in plaats van alleen met de vinger te wijzen. Wij kennen de meerwaarde van alle beroepen en brengen gewone, alledaagse, lekkere gezonde voeding én de kok terug in de gezondheidszorg. Zorgkoks spelen weer een rol; een geweldige imago (kennis en opleiding) Zorgkoks&ontzorgchefs staan aan het fornuis, zijn de linkingpin in zorg organisaties. #ontzorgchefs zitten samen met zorgkoks aan tafel daar waar het werk gebeurt, beslissingen worden genomen (maatschappelijk domein, politiek domein, professioneel domein, wetenschappelijk domein)

  Alles om Lekker& Gezond eten te maken!