• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Hoera nog meer administratie. Hoeveel onnodige data moeten we nog aanleveren voor het gegeven dat er gewoon meer geld nodig is en minder/geen bemoeienis van de zorgverzekeraars in hoe de zorg geleverd dient te worden.
    En hoe gaan we dat dan betalen meneer Van Oranje?! Verbied de budgetpolis want dat tast het solidariteitssysteem van ons zorgsysteem aan, jaarlijks komt er ruim 1 miljard euro te weinig premie binnen en dat geld wordt gehaald bij de zorgaanbieders door lagere tarieven en budgetten.
    Schaf de scheve verhouding (schommelt tussen 50/50) tussen premie inkomsten en inkomensafhanekelijke bijdrage af, schaf het maximaliseren van de inkomensafhankelijke bijdrage af (ligt nu bij 55.000 euro, wie meer verdient betaalt net zo veel als bij 55.000 euro). Met deze maatregelen komt er meer geld beschikbaar voor de zorg, wordt de premie lager voor iedereen, kunnen we af van de zorgtoeslag (heen en weer schuiven van geld) en kunnen we de inkomensafhankelijke bijdrage van lage inkomens halveren. Laat de sterkste schouders (in dit geval de best verdienende schouders) maar meer betalen, ze houden nog genoeg over om comfortabel te leven. En ja, ik behoor ook bij die sterkste schouders dus ik kom ook aan mijn portemonnee en dat doe ik graag.