• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Jorrit Stroosma

    Ik vindt het opmerkelijk dat het eigen risico afschaffen 5 á 6 miljard euro kost (in andere berichten was het 3 en 4,5 miljard euro, ze weten het zelf volgens mij ook niet meer). Dat zou betekenen dat 70-80% van de zorgverzekerde Nederlanders jaarlijks hun eigen risico opgebruikt, dus dan maken tussen de 10 en 12 miljoen Nederlanders jaarlijks gebruik van de zorg die gefinancierd wordt vanuit de zorgverzekeraars waar het eigen risico voor geldt. Ziekenhuisopnames per jaar is ~2,8 miljoen, GGZ heeft ~1,1 miljoen gebruikers, wijkverpleging ~600.000 gebruikers, dat is samen ~4,5 miljoen mensen. Dan blijven er nog 6 tot 8 miljoen mensen over, die gebruiken allemaal medicijnen en bloedonderzoeken?!
    Maar ja Wouter Bos en zijn mede zorgverzekeraarbestuurders maken ook gebruik van retoriek om de publieke opinie te beïnvloeden.

  2. Jorrit Stroosma

    Als we nu eens eerst beginnen met de Wet Normering Topinkomens ook te laten gelden voor de bestuurders van de zorgverzekeraars brengt dat in elk geval al vele miljoenen op.
    En ook het niet maximaliseren van het inkomen waarover de inkomensafhankelijke bijdrage over betaald moet worden, want laten we als voorbeeld het inkomen van Wouter Bos nemen. Nu betaald Wouter Bos over zijn inkomen tot 65.000 euro 6,68% en dat is 4342 euro. Maar Wouter heeft een inkomen van 391.000 euro en zou dus zonder die maximalisatie op 65.000 euro een bijdrage betalen van 26.118 euro. Als hij het toch heeft over solidariteit moeten we hier mee gaan beginnen, de breedste financiële schouders moeten meer bijdragen. Nu ben jij weer aan zet Wouter!!!

  3. E.Kriek

    Mijnheer Bos duikt.
    Hij heeft persoonlijk fors profijt gehad van dit stelsel,maar besluit om achteraf vooral te waarschuwen voor datgene dat al bijna 18 jaar geleden bekend was :
    * dit stelsel kost heel veel geld;
    * er is in de tussentijd meer dan 60 miljard aan geld weggelekt. Bos dekt het overigens toe met het sussende: ” jaarlijks tientallen miljoenen” ;
    * ” private equity” ; wie markt zaait, zal private equity oogsten. Niet piepen dus aub.
    Opmerkelijk, de manier waarop marktadepten opeens op allerlei platforms hun straatje schoon willen vegen.
    Je zou bijna denken dat er iets aan de hand is?