• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 8

 1. Hans Peltenburg

  Dus: we worden steeds ouder, meer en meer fragieler én er komen steeds meer 80 en 90 plussers bij! En dat moet kunnen met het aantal verpleeghuisplekken van vandaag?? Dat kán nooit! Én ik geloof er niets van dat extramuralisatie van hoogcomplexe verpleeghuiszorg goedkoper zou zijn !!!

  • Olaf Wijman

   klopt helemaal! Met name de VVD maakt zich al een aantal jaren schuldig aan het kapot maken van de zorg.

 2. Koos Dirkse

  Wat maken beleidsvoerders er toch een puinhoop van. Ze begrijpen er niets van en bezuinigen op de verkeerde dingen!

  • Olaf Wijman

   triest en helemaal waar

 3. Binjamin Heyl

  Het is een open deur. Totale desinteresse in kwetsbare mensen. Het is duidelijk vanuit welke mensbeeld gedacht en gehandeld wordt: bio industrie, mensenindustrie, milieu industrie. Het gouden kalf wordt volop aanbeden, we zitten in een goudenkalf economie. We zien dit al dec3nnia lang hoe zich dat steeds verder heeft geworteld, mede dankzij de zwakke en verdeelde beroepsgroep en vakbonden van verpleegkundigen die echt niet in opstand komen om een en ander af te dwingen.

 4. Olaf Wijman

  Minister Conny Helder is totaal de weg kwijt maar eerlijk is eerlijk, zij toont zich wel een echte VVD-er zoals zij de neerwaartse spiraal in de ouderenzorg met verve voort zet.

 5. Olaf Wijman

  Zo’n belangrijk onderwerp. En nauwelijks reacties. Waar zou dit aan liggen? Het interesseert mensen niet, de/te ver van mijn bed show, durven niet publiekelijk voor hun mening uit te komen, er zijn nauwelijks mensen die Skipr lezen? Of?

 6. one

  Weten we zeker dat er ontmoetingsruimtes nodig zijn? Een tuin om het gebouw met wat fruitbomen en gras en zitjes is wel uitnodigend. Gedurende ons leven hebben we dit toch ook niet? Wanneer de woonruimtes van acceptabele grote zijn dan kunnen bewoners toch mensen uitnodigen? Hoe vaak zie ik dat er keukenblokken in woningen staan geïnstalleerd terwijl de bewoners in een centrale keuken gaan eten. Bewoners kunnen toch ook bij elkaar komen eten? Als we dan zeggen dat we langer thuis blijven wonen dan ook deze situatie nabootsen. En mocht men in staat zijn om nog een cafeetje of iets dergelijks te bezoeken dan is een taxi beschikbaar toch? Mijn schoonmoeder betaalt maximaal 3 euro voor een ritje.