• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. J Vandenberg

  Melkert en vrinden moeten stoppen met huilen.
  Geld beter verdelen, zonder met name verpleegkundigen verzorgenden en jonge artsen geen cashflow.
  Slechte fusieafspraken door te veel alfamannetjes en onnodig dure raden voor bijna elk vraagstuk.
  Het cao gedoe is voornamelijk in relatie tot slechte rentmeesterschap mbt zorgpersoneel. Kan ook apart beschreven worden.

 2. Peter Koopman

  Minister Kuipers ( D’66 ) wil “duidelijk” zijn en stoer overkomen en gooit olie op het vuur. VWS suggereert dat de NVZ de OVA middelen niet gelijkelijk moet verdelen over alle loongroepen. ( dat stelde Minister Helder ( VVD ) in de Cie VWS ook al eerder ). Met name de middengroepen lopen achter ( loonkloof verpleegkundigen ). Maar de vakcentrales FNV en CNV zijn hier tegen. Een patstelling dus. Het heil komt niet van dit kabinet of van de Tweede Kamer. In 1990 ( Witte Woede) greep de Eerste Kamer in en met succes, maar eerst na maandenlange acties van verpleegkundigen, die ook de vakcentrales niet meer vertrouwden. De sfeer was toen grondig verpest.

 3. HHor

  Goed dat VWS nu geen extra geld naar de NVZ overmaakt. Zeker gezien het feit dat ze al enige compensatie hebben gegeven. Het geklaag van de heer Melkert is te schandalig voor woorden. Ziekenhuizen verprutsen kapitalen met allerlei onnodige dure zaken. Daarnaast vloeit er jaarlijks een immens bedrag naar de MSB’s en dure consultants, etc. Resultaat van al dit gepruts is dat ze met de kleine marges die ze hebben geen reserves hebben. Besturen is vooruitzien, niet klagen en telkens zeuren voor meer. Bestuur van ziekenhuizen is bedrijfsmatig slecht.