• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

 1. Peter Koopman

  NVZ voorzitter Melkert weigert aan de eisen van NU’91, FBZ en vakcentrales CNV en FNV te voldoen. Hij stelt dat de NVZ in deze afhankelijk is van Zorgverzekeraars en VWS. Het IZA en de Green deal kunnen niet uitgevoerd worden. Dat laatste is verrassend, want wel tekenen en meteen weten dat dit onbetaalbaar is en “over de ruggen van de werknemers gaat” is voor alle partijen zeer onbetrouwbaar. Dat de loonkloof ( en te lage pensioengrondslag) van verpleegkundigen van 8% ( 9 % – 1,13 % / peil 2020 ) in 2021 al bekend was, is immers geen verrassing en dus gerepareerd moet worden ( zie ook advies SER ). Deze bestuurders hechten blijkbaar meer aan “schone schijn van macro vergezichten” dan aan rechtvaardige beloning, los van de huidige inflatie correctie. Naar mijn mening was de eis van de werknemers zeer bescheiden en is de afwijzing bot en zeker niet verplegingsvriendelijk. Hoop dat de lokale Raden van Toezicht het sociaal gezicht van deze organisaties willen en kunnen herstellen. De NVZ verloor dit nu wel!

 2. Olaf Wijman

  Alle redenen dus om keihard te gaan staken, net zo lang als nodig is om de terechte looneisen in te willigen en wel met terugwerkende kracht. Hierbij ook een oproep aan de V&VN om eens een keer duidelijk achter deze looneisen en de stakingsbereidheid te gaan staan!

 3. Olaf Wijman

  Je zou hier keihard om moeten lachen als het niet zo triest was/is > Ook de kilometervergoeding moet van de bonden van 8 naar 21 cent. Dit is inderdaad wel een hele hoge eis 🙁 De NVZ mag 100% verantwoordelijk gehouden worden voor alle gevolgen van de komende stakingen.

 4. Jorrit Stroosma

  Als nu eens alle verpleegkundigen in de ziekenhuizen ZZP’er worden dan kunnen ze hun eigen uurtarief afspreken. Dan krijgen de ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheid het pas echt benauwd ?

 5. Frans Fakkers

  NVZ voorzitter Melkert heeft ook de Sociale Werkvoorziening kapot gemaakt. Hij is dus op herhaling kennelijk nu hij het werk van de zorgmedewerkers ook weer onderschat en velen treft en dus bijdraagt aan het gegeven dat voor werken in de zorg niet meer gekozen gaat worden. Hoe is het toch mogelijk dat dit soort personen telkens op plaatsen terechtkomen en daar zoveel maatschappelijke schade kunnen berokkenen. Want wie zijn de dupe? De zorgvragers die geen zorg meer krijgen doordat er een tekort is van medewerkers in de zorg.