• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Hans Buijing

    Overigens zijn de CAO en daarmee de loonkosten in de andere zorgsectoren zoals de thuiszorg in de VVT net zo of meer drukkend dan bij de ziekenhuizen. Sterker nog: die loonkosten maken daar het allergrootste deel uit van de kosten. Ik ben benieuwd of Fitch ook wel kijkt naar zorgaanbieders zonder vastgoed en naar wat daar gebeurd in de verhouding tussen wat een uur zorg kost en wat een uur zorg oplevert. Of is die sector voor hen niet interessant omdat ze geen vastgoed hebben (en dus geen onderpand om op te lenen).

  2. Jorrit Stroosma

    Oftewel dit is een belangrijke “boodschap” van Fitch aan de Rijksoverheid en de zorgverzekeraars om het vooral toch maar te doen, want anders zou de kredietwaardigheid van ziekenhuizen, zorgverzekeraars en Rijksoverheid wel eens kunnen veranderen. En dan wordt geld lenen een stuk duurder met een lagere rating dan nu van AAA voor Nederland. Want de financiële wereld heeft veel geld zitten in de ziekenhuizen met vastgoed, worden toch altijd gered door de Rijksoverheid dus het is een laag risico om daar in te investeren.
    Mooi om te zien hoe de financiële maffia… oeps ik bedoel financiële sector opereert. Kapitalisme in zijn puurste vorm.