• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Hans ter Brake

    PGO’s moeten vanwege hun contract met VWS acht of negen gegevensdiensten implementeren. Zorgorganisaties een paar. Dat is in onbalans. Bovendien zijn dat alleen gegevensdiensten waarmee mensen gegevens kunnen verzamelen in hun PGO, niet delen met professionals. Dat beperkt PGO’s ten opzichte van portalen.

    De VIPP-subsidies zijn intussen verspijkerd en grotendeels verdwenen in portalen of ehealth (veelal via opdrachten per zorgaanbieder). De verstrekker heeft m.i. niet gedurfd deze te beperken tot uitwisseling met PGO’s, wellicht ook omdat MedMij nog niet af was/is.

    De 5% was al heel lang bekend. Maar Eigenaarsraad van MedMij en zorgaanbieders die inschreven op subsidie, hebben onvoldoende focus gehad op use- en business cases. En dan is 5% inderdaad een probleem als je met gedefinieerde en geïmplementeerde gegevensdiensten geen zinvolle use cases kunt realiseren. En dat vier jaar nadat voormalig minister Bruno Bruins beloofde dat volgend jaar iedereen in Nederland zijn medische gegevens zou kunnen verzamelen en delen.

  2. Hans ter Brake

    O ja, en dat je in bepaalde PGO’s geen account kunt aanmaken, is handig, denk ik. Dan weet je direct dat deze je niks te bieden hebben en dat je voor een serieuze partij moet kiezen. Dat is de beoogde marktwerking 🙂