• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. soech

  Zvaars denken dat ze onmisbaar zijn. Terwijl ze in de corona crisis geen enkele regierol hebben gevoerd, behalve financiële regelingen achteraf. Dus behalve op kwaliteit en betaalbaarheid nog een derde laag van doelmatigheid willen gaan regisseren. ZVaars zouden hun eigen rol in dit systeem.eens kritisch moeten bekijken. Regie van zorg hoort bij de patiënt en zorgverlener te liggen en ZVaars horen te faciliteren. Meer niet. Dit stelsel smeekt om vereenvoudiging, En niet om nog een extra laag doelmatigheid beoordelaars gestationeerd bij de ZVaar. Dit voorstel is een stap in een volledig verkeerde richting.

 2. Ger Haan

  Mooi dat jullie vanuit ZN reflecteren op de zorg. Hebben jullie ook de reflectie gezien die onlangs verscheen over hoe de zorgwereld aankijkt tegen zorgverzekeraars? Richard Janssen is hierin een verbindende factor. Hoe zorgen jullie nu dat je hierover echt in dialoog komt met een wereld die jullie macht en urgentie hoger inschat dan jullie relevantie? Door te zeggen hoe het volgens jullie beter moet of door eerst te begrijpen waarom zij jullie zo percipiëren? Waarbij meerdere waarheden naast elkaar mogen bestaan. Daar begint de gezamenlijke reis …..

 3. thissen

  In de kern is dit geen slecht verhaal van ZN. ZN geeft aan dat een stelselwijziging op dit moment geen goed idee is. Met de Tweede Kamer verkiezing in aantocht een duidelijk signaal van verzekeraars. ZN wil inzetten op (naast kwaliteit en betaalbaarheid) doelmatigheid van de zorg. Liefst op lokaal en regionaal niveau. Lijkt mij ook wel de goede weg.
  Daarnaast natuurlijk preventie ook al blijft dat lastig. ICT is een onderwerp apart. Landelijke regie op gebruik van gezamenlijke en koppelbare standaarden is/blijft gewenst.
  Alles bij elkaar prima verhaal hoewel ik van de kreet ‘verzekerde centraal’ wel pukkeltjes krijg.