• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Koos Dirkse

    Omdat beleidsvoerders er geen bal van begrijpen! In diverse artikelen geef ik al jaren aan, dat met dit beleid, de zorgkosten in 2040 zijn verdubbeld en de laagstbetaalden 40% van hun inkomen aan zorg betalen! Zolang er naar de kosten wordt gekeken en niet naar de uitgaven zal het zo door gaan!

  2. Lilian Hoek

    De stijgende zorgkosten zouden niet zo snel stijgen als de salarissen vanaf FWG 65 bevroren zouden worden de komende 10 jaar. Dus geen procentuele stijging voor ALLE zorgmedewerkers. De zorgmedewerkers tot FWG 65 een schaal omhoog. In alle branches van de gezondheidszorg. Concreet krijgen de zorgmedewerkers in de frontlinie(aan het bed/ naast de cliënt)dan wat ze echt verdienen. Ik ben benieuwd welke journalist dit eens oppakt want dit onrecht in salarisstijging bij telkens de meestverdienende speelt al sinds 1981 in de publieke sectoren door procentuele stijgingen in de hele sector toe te passen.

  3. PvA

    Heb jarenlang cijfers van deze sectoren geanalyseerd. Als je een ander perspectief neemt zie je andere, belangrijkere zaken. Zaken die betekenis hebben op de vragen van nu, zoals behoud van personeel. Zo nemen de personeelskosten in 10 jaar (2020-2011) met 40% toe, terwijl de opbrengsten aanmerkelijk met 54% toenemen. Dit beeld is bij de andere 3 sectoren totaal andersom VVT (50%-34%), GGZ (47%-17%) en GHZ (51%-40%). De vraag die opdoekt is of het personeel in de ziekenhuizen structureel onderbetaald wordt?