• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Arne van Oranje

  “…maar alleen als de patiënt dat goed onderbouwt.”
  Dat moet een psychiater of arts onderbouwen niet de patiënt zelf, die wil alleen maar van deze troep af en heeft vaak niet de kunde dit te onderbouwen met kunde, ervaring en onderzoeken. Vindt dit niet alleen nalatig van de zorgverzekeraars maar ook van de medici die deze mensen begeleiden.

  • Peter Groot

   Het is onterecht om hier de schuld bij behandelaars te leggen. Die onderbouwen in de praktijk wel degelijk waarom ze afbouwmedicatie geïndiceerd achten. Het probleem is dat zorgverzekeraar die onderbouwing naar zich neerlegt en op de stoel van de behandelaar gaat zitten. Klachten die patiënten hierover hebben ingediend werden door de SKGZ allemaal afgewezen op basis van foute adviezen van het Zorginstituut. Medisch Contact schreef hierover: ‘Geschillencommissie verkeerd geadviseerd over afbouwmedicatie’ https://bit.ly/3tksln8.
   Zorgverzekeraar maken zo dat behandelaars niet de zorg kunnen leveren die ze willen leveren. Patiënt én behandelaar worden hiervan allebei de dupe.