ACTUEEL

Gemeenten willen compensatie voor sluiting kliniek

Zes Gelderse gemeenten willen compensatie van minister Schippers van Volksgezondheid voor de noodgedwongen sluiting van een psychiatrische kliniek in Zevenaar. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Zorgaanbieder GGNet moet door bezuinigingen op ggz zeven miljoen euro bezuinigen. Als onderdeel van een bezuinigingsplan wil GGNet de kliniek in Zevenaar sluiten. Poliklinische behandeling blijft nog welmogelijk, maar voor opnamen moeten cliënten van GGNet naar Doetinchem. Bij het psychiatrische ziekenhuis in Winterswijk komen daarnaast minder bedden. Door de reorganisatie verdwijnen bij de instelling zo'n negentig formatieplaatsen.

Verschraling

De gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden, Zevenaar, Doesburg en Montferland maken zich zorgen over de gevolgen voor hun inwoners. “Wij zijn van mening dat de bezuiniging een verschraling van zorg veroorzaakt in ons leefgebied met ruim 130.000 inwoners en dat juist deze zwakkere bevolkingsgroep hier rechtstreeks de dupe van gaat worden”, zo citeert Binnenlands Bestuur uit een brief die de zes gemeenten aan de minister hebben gestuurd. Gezien deze verschraling vragen de gemeenten nu compensatie.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top